Ultimele

FarfuriaVesela.ro: Gogosi fragede

 

Mod de preparare

Pregatim maiaua astfel: frecam drojdia cu cele 2 lingurite de zahar, pana se lichefiaza, adaugam laptele caldut si cateva linguri de faina, acoperim vasul, il punem intr-un loc caldut pana cand isi dubleaza volumul.
Dupa ce maiaua noastra a crescut suficient o rasturnam peste faina, adaugam sarea, ouale, coaja de lamaie rasa, coaja de portocala rasa, ulei si incepem sa framantam. Se acopera vasul si se aseaza intr-un loc caldut.
Aluatul obtinut trebuie sa fie nu fie tare, trebuie sa fie un aluat care se intinde usor.
Ungem o suprafata cu ulei si intindem foaie din aluatul nostru, cam de 1 cm grosime, si cu un pahar taiem cercuri sau facem fundite, care arata cam asa…
Punem o cratita de poc si incingem uleiul si incepem sa scaldam cate 5 gogosi in acesta, le intoarcem pana cand s-au rumenit pe ambele parti dupa care le scoatem pe un servetel sa se scurga un pic.
Cand s-au mai racit, le pudram cu zahar pudra si le mancam cat ai zice….go-go-si…
Pofta buna!!! Fiti voiosi !!!

 

Urmariti video aici

 

Mai multe retete delicioase gasiti aici.

 

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: februarie 8, 2017