Eclere false

14 februarie 2016,

Danielapatty a trimis o delicioasa reteta la concursul nostru: Eclere false. Inscrie-te si tu! Detalii aici.

 

 

Ingrediente
1 pachet piscoturi de sampanie
1 ciocolată
500 ml lapte
3 galbenusuri
3 linguri de zahar
50 g amidon de porumb
1 esenta de vanilie

Mod de preparare
Scobim piscoturile cu o lingurița.
Crema:
Punem 300-350 ml lapte la fiert. Galbenusurile le frecam cu zaharul, zaharul vanilat/esenta de vanilie si amidonul. Treptat adaugam laptele ramas, omogenizam bine. Cand laptele a inceput sa fiarba, adaugam compozitia de galbenusuri si amestecam continu pana se ingroașa. Lasam crema sa se raceasca 10-15 minute.
Insiropam pișcoturile cu suc/compot de fructe.
O data insiropate, umplem cojile cu crema de vanilie. Deasupra punem un alt piscot pe care iil glazuram cu ciocolata topita pe bain marie.

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita
codul

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comenteaza