Iata un desert nu foarte complicat, dar delicios: Eclere cu crema de lapte.
Ingrediente Eclere cu crema de lapte
Pentru aluat
1 cana ulei
2 cani faina
2 cani apa
8-10 oua
Pentru crema
300 grame de zahar
250 grame faina
esenta sau rasatura lamaie sau portocale
1 litru lapte
Mod de prepare Eclere cu crema de lapte
Se pun la fiert uleiul cu apa. Cand incepe sa fiarba se adauga faina amestecand pana se formeaza un aluat. Se lasa la racit dupa care se adauga ouale. Ouale se pun unul cate unul pana se obtine un aluat curgator.
Se pune aluatul obtinut intr-un pos si se toarna in forma unei gogosi (rotunda sau lunguiata). Se coc la foc potrivit.
Pentru crema
Se pune laptele la fiert se incalzeste un pic. Jumatate din lapte se toarna peste zahar si faina, amestecand pana se obtine o pasta. Cand fierbe laptele ramas se adauga pasta deja facuta.
Incearca si aceasta reteta video