Iata o reteta de dulceata delicioasa: dulceata de nuci.
Ingrediente Dulceata de nuci
– 2 kg nuci verzi (aproximativ 250-300 nuci),
– 1 kg zahar
– 2 batoane de scortisoara
– vanilie
– 50 ml zeama de lamaie
– 500 ml apa
Mod de preparare Dulceata de nuci
Nucile sunt bune pentru dulceata intre Rusalii si Sanzaiene. Cureti coaja verde a nucilor , pana la miezul alb si moale, si le pui in apa pe masura ce le cureti pentru a nu se oxida. Le lasi in apa 24 de ore schimband de cateva ori apa si acoperindu-le cu o farfurie pentru a le tine in apa.
Amesteci zaharul cu zeama de lamaie si apa, pui pe foc si amesteci pana da un clocot. Adaugi nucile scurse si condimentele si fierbi pana se leaga siropul. Nucile trebuie sa pluteasca in tot siropul si sa aiba culoarea aurie. Lasi la racit, apoi pui in borcane.
Se serveste alaturi de un pahar cu apa rece.
Incearca si aceasta reteta video
Photo by Wendy Wei from Pexels