Dulceata de capsuni

09 iunie 2012,

E sezonul capsunelor. Iata asadar o delicioasa dulceata de capsuni.

 

Ingrediente:

5 kg capsuni, 5 kg zahar si 2 lamai

 

 

Mod de preparare

Capsunele se curata de codite, se spala si se taie feliute. Se amesteca cu 2.5 kg de zahar si se lasa la macerat cateva ore. Dupa asta se adauga zeama de pe cele 2 lamai si se pun la fiert. Lamaia se adauga pentru a nu oxida capsunile si a-si pastra culoarea. In momentul in care au inceput sa fiarba se adauga si restul de zahar si se mai fierb cca 1 ora, pana isi schimba consistenta si se face mai vascoasa. Se lasa putin sa se raceasca inainte de a fi pusa in borcane.
Pofta buna!

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita