Va recomandam o reteta simpla de Dulceata de capsuni.
Ingrediente Dulceata de capsuni
3 kg de capsuni
1,5 kg zahar
3 plicuri gelfix 2:1
Mod de preparare Dulceata de capsuni
Capsunile se curata de frunze si se spala. Se pun intr-o cratita si se zdrobesc putin ,dar se lasa si bucati mai mari.Gelfixul se amesteca cu 6 linguri de zahar,iar apoi se amesteca cu capsuni.Se pun pe foc si se lasa pana cand fierbe.Se lasa sa fiarba 5 minute,apoi se adauga zaharul si se mai fierbe 20 de minute.In tot acest timp se culege spuma care se aduna deasupra.
Asa fierbinte se pune in borcane,acestea se inchid,apoi se pun cu capacul in jos,se acopera cu un prosop si se lasa 1/2 ora,dupa care se intorc in pozitia normala si se mai lasa acoperite pana cand se racesc de tot.
Incearca si aceasta reteta video
Photo by Malik Skydsgaard on Unsplash