Va recomandam un desert de sezon, usor de facut si foarte savuros: tarta cu prune.
Ingrediente Tarta cu prune
aluat
200 gr faina
120 gr unt rece taiat bucati mici
60 ml apa rece (6-7 linguri)
1 lingura zahar
umplutura
500 gr prune
4-5 linguri zahar
scortisoara
3 linguri fulgi de ovaz
Mod de preparare Tarta cu prune
Punem in robotul de bucatarie faina, zaharul si untul si amestecam timp de 20 secunde, apoi adaugam apa rece si mai lasam 40 de secunde.
Punem aluatul in folie alimentara si l dam la rece cel putin 30 minute.
Prunele le spalam, apoi le taiem in doua.
Intr o tava unsa cu putin unt asezam aluatul, apoi prunele taiate in doua peste care presaram zaharul, scortisoara si fulgii de ovaz. Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 30 minute. Ar fi de preferat sa fie servita rece. La noi n a apucat sa se raceasca!:))
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video