Mod de preparare
Taiem foile de placinta in patru.
Luam cate doua si le ungem pe toata suprafata cu unt topit.
Presaram miezul de nuca macinat.
Rulam si strangem putin ca sa se increteasca usor.
Asezam sarailiile in tava unsa cu unt.
Le ungem si deasupra. Le dam la cuptor la foc mediu si in timp ce ele se coc preparam siropul. Punem pe foc apa cu zaharul mierea si scortisoara si dam in cateva clocote pana obtinem un sirop gros. Il strecuram si il lasam sa se raceasca.
Cand s-au rumenit usor deasupra scoatem sarailiile din cuptor.
Cat sunt fierbinti turnam siropul rece peste ele (neaparat sarailiile trebuie sa fie calde si siropul rece, in caz contrar se vor incruzi)
Sarailiile trebuie sa pluteasca in sirop.
Dupa ce s-au racorit le dam la frigider si le lasam pana vor absorbi tot siropul. Ideal este sa le serviti a doua zi fiindca nu vor mai fi atat de dulci si vor fi mai bine patrunse de sirop.
Alte mii de retete primite de la membrii comunitatii noastre gasesti aici.
Citeste continuarea: 1 2