Desertul zilei: Chec cu portocale si stafide

23 februarie 2012,

Va propunem o reteta simpla, dar gustoasa, mai ales ca se apropie Dragobetele si ar fi bine sa-i rasfatati cu cei dragi. Pofta buna!

 

Ingrediente:

1 pachet unt;
1 cana lapte;
1 cana si ½ zahar pudra;
6 oua;
faina (cat cuprinde);
1 pliculet praf de copt;
2 portocale mari;
100 g stafide.

 

Vino in luna februarie la concursul Sfatulparintilor.ro cu premii Himalaya pentru sanatatea familiei tale, la sectiunea “Retete la sfat” cu retetele tale delicioase cu care ii dai gata pe cei pe care ii iubesti. Detalii despre concurs aici.

 

 

Mod de preparare:

Coaja de portocala se razuie, apoi din portocale se face suc. Untul (tinut in prealabil la temperatura camerei, pentru a se inmuia) se amesteca cu zaharul si apoi se bate cu telul pana cand devine o compozitie omogena. Se adauga ouale, se bat bine pana la incorporarea completa, apoi se pune si coaja de portocala si sucul obtinut din cele doua portocale. Se amesteca, apoi se adauga laptele si faina in ploaie, pana cand compozitia se ingroasa si curge greu de pe lingura (trebuie sa aiba consistenta smantanei). Se adauga la final praful de copt si stafidele si se amesteca din nou.
Se pregatesc doua tavi imbracandu-se cu hartie de copt, apoi se imparte compozitia de chec in mod egal, turnandu-se in tavi, apoi se baga in cuptorul incins. Dupa 45 de minute se verifica daca este copt, folosindu-se un bat de frigaruie sau o scobitoare.

Se serveste rece, alaturi de o cana cu lapte.

 

Cuvinte cheie: , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita