INGREDIENTE:
500g faina
1 ou
20 g drojdie
1/2 lingurita sare
1 ceasca de apa
2 linguri ulei
2 linguri cacao
UMPLUTURA:
8 linguri magiun
8 bomboane de ciocolata
(eu am avut tablete Poiana)
nuci tocate, sau alune
scortisoara
Pentru uns;
un ou sau lapte sau apa
PREPARARE:
Facem un aluat de paine din ingredientele date;impartim bucata in 9 parti; 8 mai mici si a 9-a bucata sa fie un pic mai mare;aceasta va fi framantata cu 2 linguri cacao si o lingura de ulei.
Modelam rotund cele 9 bucati;din cea cu cacao intindem o foaie sferica, mai grosuta si o asezam la baza tavii.
Luam fiecare bila o intindem sub forma de cerc, ungem cu o lingura de magiun,scortisoara si la mijloc punem o tableta de ciocolata, o pralina sau ce avem la indemana;presaram nuci tocate si strangem aluatul sub forma de sfera;asezam bilele astfel umplute in cerc,in tava.
Taiem aluatul cu cacao in opt bucati in asa fel ca fiecare bucata sa acopere cate o bila de aluat(vezi foto).
Ungem cu ou sau miere de albine si lasam la crescut acoperind tava;dam la cuptor si cand e rumenita frumos ,o scoatem
Sfat: eu am pus dedesupt hartie de copt pentru siguranta si pentru ca in acest fel ramane tava curata!
Sfat:se va scoate dupa cel mult 5 minute fiindca altfel painica se va umezi ;lasam sa se raceasca bine si apoi vom taia painea.