Ultimele

Deliciu cu ciocolata si capsune

MOD DE PREPARARE

 

BLAT DE BISCUIT:
-se macina nucile sau arahidele (prin robot sa fie cat mai fine), biscuitii la fel. Topim untul cu ciocolata. Amestecam toate ingredientele. Tapetam o forma de chec sau ce forma avem cu ceolofan alimentar. Imbracam fundul si peretii formei cu blatul de biscuit.Dam la frigider sa se intareasca.

 

JELEU DE CAPSUNE:
-Capsunele le mixam la robot. Le punem intr-o cratita pe aragaz impreuna cu zaharul si zeama de lamaie. Le lasam sa fiarba circa 1-2 minute. Dupa ce le dam la o parte, adaugam gelatina si mestecam bine sa se topeasca toate granulele. Lasam la racit crema.

 

CREMA DE CIOCOLATA:
-ouale impreuna cu zaharul se pun pe baie de abur si le batem pana isi dubleaza volumul. Lasam deoparte sa se raceasca.
Frisca o mixam bine pana se intareste si apoi o amestecam cu crema de oua racita.
Impartim crema in doua parti:intr-o parte punem ciocolata topita si jumatate din gelatina inmuiata si topita la microunde. Amestecam bine si punem crema peste blatul de biscuit. Dam la congelator pentru un sfert de ora.
Peste jeleul de capsune punem crema ramasa, cele 4 linguri de lichior si restul de gelatina topita.
Turnam aceasta compozitie peste crema de ciocolata. Punem peste crema de capsuni biscuiti intregi, astfel incat sa imbracam toata tava. Dam la frigider 1-2 ore pana se intareste.

Dupa ce s-a intarit, scoatem tava si rasturnam prajitura. Acoperim cu ciocolata topita cu frisca. Ornam cu ciocolata alba su dupa imaginatia fiecaruia.

 

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: mai 19, 2017