Ultimele

Deliciu ciocolatos

Mod de preparare
1. Pentru blat se mixeaza albusurile separate cu un praf de sarea apoi se incorporeaza galbenusurile zdrobite, esenta si faina cernuta. Se toarna compozitia intr-o tava, pe hartie pentru copt. Se da la copt cca.20 minute, pana se rumeneste usor apoi se desprinde de pe hartie cu lama unui cutit. Se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua jumatati egale.
2. Pentru crema punem laptele amestecat cu zahar sa se infirbante apoi il turnam peste praful de budinca ,amestecand continuu,pe flacara mica a aragazului,pana se ingroasa. Se da de pe foc si se incorporeaza ceta putin margarina Unirea, amestecand continuu pana se obtine o crema omogena.
3. Intr-o forma mai inalta, se aseaza prima jumatate de blat, se toarna deasupra crema de vanilie calduta apoi se aseaza deasupra, cea de-a doua jumate, presand cu mana usor. Se da la frigider cel putin ora, sa se intareasca.
Se decupeaza cu forma rotunda speciala sau cu gura unui pahar apoi se decoreaza cu ciocolata topita cu o lingura de apa in care dupa ce s-a racorit incorporam margarina Unirea si deasupra se aseaza trufe din ciocolata.
Pofta buna!

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: martie 12, 2017