Anisoara67 a trimis aceasta delicioasa reteta de post: Cuiburi cu cirese amare si caise parfumate.
Ingrediente Cuiburi cu cirese amare si caise parfumate
Un pachet foi de placinta, 150 g margarina topita, suc de fructe sau sirop facut din un pahar cu apa + 5 linguri de apa + vanilie, 250 g cirese amare, 200 g caise coapte, 300 g zahar
Mod de preparare Cuiburi cu cirese amare si caise parfumate
1. Se pregateste o tava de copt tapetata cu hartie pentru copt.
Foile de placinte se dezgheata apoi se iau cate 2 foi si se ung bine cu margarina topita, lasand capetele pe latime neunse, cam 2 cm.
Se asaza o vergea sutire la mijloc, apoi se pliaza peste ea, in doua, asezand capetele neuse, unul peste altul, apoi incretim usor foile cu mana pe vergea, tragand usor de ea si scotand-o dintre foi, apoi arcuim usor ruloul in asa fel incat incat partea incretita sa fie la margine iar partea neunsa in mijloc, care va sustine umplutura, sa fie baza cuibului. Se asaza cu grija in tava unul langa altul, apoi se da la copt,cca 15 min. pana se rumenesc usor.
2.Cireselor amare, spalate li se scot samburii cu o agrafa apoi se dau in cateva clocote cu 150 g zahar, pana obtinemun sirop legat (nu se fierb mult). La fel se procedeaza si cu caisele spalate si taiate felii grosute, cu restul de zahar ramas.
3.Se scoate tava cu, cuiburile fierbinti si se insiropeaza fiecare cu 2-3 linguri de sirop sau suc de fructe apoi se lasa sa se raceasca putin. In fiecare cuib se pune cu o lingura umplutura de cirese amare sau caise feliate. Se servesc dupa ce s-au racit bine.
Deasupra se poate paresara miez de nuca prajit si maruntit.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video