Pentru desert va prezentam o retata deosebita de cremsnit. Pofta buna!
Ingrediente
1 pachet foietaj
100 g zahar pudra vanilat
crema:1 l lapte, 250 g zahar, 200 g unt,8 linguri cu faina,3 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare
1.Coacem prima foaie: o intindem usor cu sucitorul, o intepam si-o rumenim frumos in tava de aragaz.
2.Coacem a doua foaie: o intindem putin, o intepam (cu furculita) si o taiem in dreptunghiuri mici; le asezam in aceeasi ordine la copt; la sfarsit cand asamblam prajitura le asezam frumos, in aceeasi ordine deasupra cremei.
3. Facem crema: 300ml lapte le amestecam cu zaharul si faina, apoi in laptele fierbinte punem aceasta compozitie si amestecam , pe foc pana ce se ingroasa ca o smantana mai consistenta. Cand s-a mai racit punem untul, tinut la temperatura camerei si zaharul vanilat .Mixam bine pana avem o compozitie pufoasa, cremoasa, omogena!
4. Asamblare:peste prima foaie coapta punem crema si la sfarsit asezam bucatile (luate la rand) din a doua foaie.
5.Pudram cu zahar pudra vanilat si lasam la rece cateva ore.