Iti trebuie:
1,2 kg faina
600 ml lapte
6 galbenusuri si 2 oua intregi
1 pachet de unt
1 pahar cu ulei
2 cuburi de drojdie
500 g zahar(2 cani de ceai)
1 esenta rom si 1 de vanilie
coaja rasa de lamaie si portocala
3 plicuri zahar vanilat
2 lingurite sare
100g stafide,rahat, cacao
ou pentru uns,ulei pentru tavi
Pregatesti asa:Intr-un vas mai mare puneti un pumn de faina peste care turnati 200 ml lapte clocotit si amestecati rapid cu o furculita pentru ca sa desfacem cocoloasele si sa obtinem o pasta groasa;Lasati la racit. Intre timp frecati drojdia cu o lingura de zahar pentru a se lichefia;cand aluatul oparit e aproape rece turnati drojdia si amestecati bine,acoperiti cu faina si lasi la crescut.
Intre timp incalzim laptele si amstecam cu ouale batute cu sarea si zaharul; incepem sa framantam amestecand pe rand toate ingredientele si abia acum ,la urma incorporam incet, pe rand grasimea neaparat incalzita.Dam la crescut.
Pregatim tavile, unse si tapetate cu hartie.
Pregatim si umplutura dorita;taiem rahatul cubulete, tocam nucile,pregatim cacao
Impartim aluatul in 4 bucati;fiecare bucata , apoi in doua parti;intindem fiecare bucata, facem foaie , o ungem cu unt cald si presaram rahatul, stafidele,cacao amestecat cu zahar, scortisoara,mac…
implatim cate 2 foi , le asezam in tavi, dam la crescut si apoi unse cu ou le bagam la cuptor
Cand sunt gata rumeniti, ii mai ungem odata si ii scoatem din tavi , tinuti pana se racesc in bucatarie