COZONACI cu nuca si scortisoara
ALUAT:
1 kg faina
2 cuburi drojdie
300 g zahar
4 galbenusuri
400 ml lapte
100 g unt
100 g ulei
1esenta de rom
1 esenta de vanilie
1 lingurita sare
coaja de lamaie
si
1 ou pentru uns
zahar vanilat pentru pudrat
UMPLUTURA;
1 cana nuci tocate
1 cana zahar pudra
2 linguri scortisoara
4 albusuri
3 linguri cu cacao
1 sticluta rom
Pasul 1.
Facem maiaua asa:amestecam drojdia cu 2 lingurite zahar si 4 de faina
Incalzim laptele in care topim restul de zahar,adaugam galbenusurile batute cu sarea(pentru culoare)
Intr-un vas topim untul si amestecam cu uleiul
Pasul 2.
Cernem faina intr-un vas incapator apoi amestecam cu ingredientele de mai sus;cand obtinem un aluat ce nu se mai lipeste de maini adaugam cate putin din amestecul ulei-unt
Lasam la crescut
Pasul 3.
Facem umplutura:din albusuri facem o bezea in care adaugam nucile tocate, cacao si restul ingredientelor.
Intindem 4 foi pe care le vom umple cu acest amestec;impletim cate 2 suluri si lasam la crescut;ungem cu ou si dam la copt, la foc potrivit
Cand sunt gata copti ii scoatem din tava(dupa 5 minute) si pudram cu zahar vanilat