Vin Sarbatorile si incep pregatirile. Iata cum sa prepari niste Cozonaci aurii deliciosi.
Ingrediente Cozonaci aurii
1 kg faina,
300 gr zahar,
5 oua,
250 gr nuci,
50 gr rahat,
o pungulita stafide,
2 linguri de cacao,
100 gr drojdie,
sare,
mirodenii,
250 ml ulei,
4 linguri cacao,
300 ml lapte.
Mod de preparare Cozonaci aurii
Dintr-o ceasca de lapte, 1 lingura de zahar, si drojdia faci o maia pe care o lasi sa creasca 10 minute.
In laptele cald ramas dizolvi zaharul si adaugi ouale batute cu sare. Amesteci maiaua cu copozitia de lapte apoi adaugi faina si mirodeniile.
Framanti aluatul, incorporezi treptat uleiul si framanti in continuare pana se dezlipeste dupa maini. Lasi la crescut pana isi dubleaza aluatul marimea, apoi formezi cozonacii pe care ii umplii cu rahat, stafide si nuca macinata amestecata cu zahar si cacao. Asezi cozonacii in tavi si ii mai lasi putin la caldura ca sa mai creasca putin si in tavi.
Cand sunt crescuti frumos se ung cu ou si se dau la cuptor cca o ora.