Se apropie Craciunul si aceasta sarbatoare este asociata cu mirosul de cozonac. Iata o reteta de Cozonaci minunati cu trei impluturi
Ingrediente Cozonaci minunati
Pentru aluat ai nevoie de:
1 kg faina de buna caliate
2 cani cu lapte cadut
200 g zahar tos
200 ml grasime(unt amestecat cu ulei in parti egale)
2 oua si 2 galbenusuri
2 cubulete de drojdie
1 lingurita sare fina
arome:coaja de lamaie, rom
si
Pentru umlutura numarul 1 ai nevoie de:o pasta obtinuta din 200 g nuca macinata, scortisoara,2 linguri cu cacao, 5 linguri cu zahar,3 liguri lapte caldut, 2 albusuri, batute spuma, rom
Pentru umplutura nunarul 2 ai nevoie de:o pasta obtinuta din 100 g mac macinat , fiert apoi cu 3 linguri de zahar , 100 ml lapte, vanilie.
Pentru umplutura numarul 3 ai nevoie de:400 g rahat divers colorat, marunt taiat.
Mod de preparare Cozonaci minunati
pui drojdia la Inmuiat in 150 ml lapte caldut, apoi adaugi 2 linguri de faina;amesteci si lasi la cald.
Cand a crescut maiaua in faina cernuta adaugi pe rand ingredientele date.
La urma pui si grasimea calduta framantand pana ce se incorporeaza in aluat, dupa care lasi la dospit.
Imparti aluatul in 2 parti egale; din fiecare bucata se obtin 3 suluri umplute diferit. luand din cele 3 umpluturi apoi le impletim.rezulta 2 cozonaci , impletiti fiecare din 3 suluri de aluat .
Asezam cozonacul impletit in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si lasam la crescut.
Ungem cu ou batut cu lapte si dam la copt!
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com