Cozonacii nu lipsesc de pe mesele de sarbatori. Iata aici o reteta de Cozonaci cu nuca si rahat.
Ingrediente
pentru aluat
1,2kg.faina de grau (tavile mele sunt mai mari decat cele obisnuite).
4 galbenusuri,
100 ml. lapte dulce,
300 ml. iaurt gras,
un cub drojdie verde,
100 ml.ulei,
4 linguri de zahar,
esenta dupa preferinta.
apa minerala cam 100 ml.
Mod de preparare
Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri, separat intr-o oala punem laptele dulce cu iaurtul sa se incalzeasca pe foc impreuna cu zaharul, se incalzeste foarte putin, asa ca apa de vara, apoi se ia de pe foc si se adauga drojdia se mesteca bine si se pune peste faina, adaugam un varf de cutit de sare, esenta si se framanta foarte bine adaugand apa minerala, spre final punem cate un pic de ulei peste aluat si contiunuam sa framantam pana vom obtine un aluat nu prea tare nu prea moale ,sa il putem intinde, apoi punem vasul pe o pernuta sa creasca.
Citeste continuarea: 1 2