Mod de preparare Cozonaci cu nuca, cacao si rahat
Se topeste margarina si se pune la racit si impreuna cu uleiul se vor pune la sfarsitul framantatului.
Zaharul cu laptele se pun pe foc, amestecand pana se topeste zaharul si se adauga si zaharul vanilat. Intr-un vas mare se pune faina, un praf se sare, drojdia (maiaua), se adauga galbenusurile si coaja de lamaie peste care se adauga laptele si se framanta bine bine pana aproape se desprinde de pe margini. Se adauga uleiul cu margarina si esenta de rom. Se lasa sa creasca.
Zaharul cu laptele se pun pe foc, amestecand pana se topeste zaharul si se adauga si zaharul vanilat. Intr-un vas mare se pune faina, un praf se sare, drojdia (maiaua), se adauga galbenusurile si coaja de lamaie peste care se adauga laptele si se framanta bine bine pana aproape se desprinde de pe margini. Se adauga uleiul cu margarina si esenta de rom. Se lasa sa creasca.
Umplutura:
Se amesteca nuca cu cacao, zaharul si esenta de rom.
Cozonacii se formeaza, se dau la tava apoi la cuptor si se lasa pana se rumenesc aproximativ 40 minute.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
Citeste continuarea: 1 2