Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

16 decembrie 2020,
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Tania ne incanta cu aceasta reteta minunata de Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata.

Cantitatea este pentru 3 cozonaci mari sau 2 cozonaci si 10 placitele, „poale in brau”, ca la mama acasa..!

 

 

Ingrediente Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

 

Aluatul:

1,7 kg faina
9-10 oua(8 galbenusuri si 2 oua intregi)
0,9l lapte
200 ml ulei
150 g unt
400 g zahar
100 g stafide
coaja rasa lamaie
vanilie
rom
sare

Maiaua:

5 linguri faina
5 linguri rase drojdie uscata
2 linguri zahar
30 ml ulei
100 ml lapte

Umplutura:

600-700 g nuca prajita si macinata
6 albusuri
lapte caldut(daca mai este nevoie)
2 linguri cacao
zahar (dupa gust)
esente: rom, vanilie
4-5 linguri ciocolata nutella.
Pentru uns cozonacii:
30 ml lapte
1 galbenus
1 lingurita zahar
2 linguri mac pentru a presara fata cozonacilor.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita