Tania ne incanta cu aceasta reteta minunata de Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata.
Cantitatea este pentru 3 cozonaci mari sau 2 cozonaci si 10 placitele, „poale in brau”, ca la mama acasa..!
Ingrediente Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata
Aluatul:
1,7 kg faina
9-10 oua(8 galbenusuri si 2 oua intregi)
0,9l lapte
200 ml ulei
150 g unt
400 g zahar
100 g stafide
coaja rasa lamaie
vanilie
rom
sare
Maiaua:
5 linguri faina
5 linguri rase drojdie uscata
2 linguri zahar
30 ml ulei
100 ml lapte
Umplutura:
600-700 g nuca prajita si macinata
6 albusuri
lapte caldut(daca mai este nevoie)
2 linguri cacao
zahar (dupa gust)
esente: rom, vanilie
4-5 linguri ciocolata nutella.
Pentru uns cozonacii:
30 ml lapte
1 galbenus
1 lingurita zahar
2 linguri mac pentru a presara fata cozonacilor.
Citeste continuarea: 1 2