Ultimele

Cozonac duo impletit cu rahat

Retetele tale » Cozonac duo impletit cu rahat

Danydany81 a trimis o reteta minunata la Concursul nostru:   Cozonac duo impletit cu rahat . Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro, sau unul din cele 10 vouchere de cumparaturi in valoare de 100 de lei fiecare, oferite de Nichiduta.ro.

 

Ingrediente

pentru 2 cozonaci tavi mari:

Ou – 4 buc
Zahar – 300 gr
Lapte – 500 ml
faina – 1 kg
mac – 1 plic
sare – 1 lingurita
ulei – 300ml
unt – 10-20 gr pentru uns tavile
esenta rom – 1 buc
coaja lamaie – 1 lamaie rasa
drojdie – 1 cub sau de marimea unei nuci
rahat – 200 -300 gr

 

 

Mod de preparare

Se incalzeste laptele usor, intr-o cana desfacem drojdia in putin lapte cald si o turnam peste faina cernuta in prealabil (in care am pus si sarea). Amestecam usor in mijloc cat sa se faca un mic cocolos moale. Aceasta este maiaua. Asteptam circa 10-20 minute sa dospeasca.
In laptele cald ramas adaugam zaharul, coaja de lamaie si esenta de rom, amestecam pana la topirea zaharului si adaugam peste maiaua din lighenas. Incepem sa framantam energic. Cand aluatul incepe sa se lipeasca adaugam incet cate putin ulei, framantam, punem iar ulei si tot asa pana cand terminam uleiul. Se imparte aluatul in 2.o jumatate o coloram cu cacao(daca nu se omogenizeaza bine cacaoa in aluat mai adaugati putin ulei). Lasam ambele parti sa creasca la loc cald circa 1 ora. Incingem cuptorul si ungem tavile de cozonaci cu unt dupa care le tinem la loc cald (deasupra cuptorului). Luam aluatul si impartim ambele parti pe din doua. Luam o parte alba o intindem usor (lucram pe masa de lucru cu ulei) adaugam cateva bucatele de rahat ici colo, o rulam, facem acelasi lucru si cu o parte de aluat cu cacao, apoi le impletim usor (punem parte peste parte ), repetam acelasi lucru si cu celelalte parti de aluat. Asezam in tavi, batem un ou bine si cu el ungem cozonacii deasupra. Presaram mac si zahar tos apoi ii dam la cutor pentru circa 30-40 minute foc mediu.

 

Va doresc pofta buna!

Data articol: martie 23, 2014