Ultimele

Cozonac cu rahat si ciocolata

Mod de preparare

Maiaua – intr-un vas amestecam laptele caldut cu zaharul, faina si drojdia, acoperim si lasam la dospit 30 minute.

Aluatul – intr-un vas amestecam galbenusurile cu smantana. 100 ml ulei, coaja de portocala, lamaie, adaugam maiaua amestecand pana ce se omogenizeaza. Faina o cernem intr-un vas mai mare, facem gaura in mijloc si adaugam compozitia de galbenusuri, framantam cca 15 minute umezind mainele cu restul de ulei.

Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Impartim aluatul in 3 parti egale. Intindem fiecare bucata de aluat pe masa unsa cu ulei. Adaugam rahat, ciocolata taiata cubulete si rulam. Asezam in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, acoperim cu un prosop si mai lasam la dospit 30 minute. Repetam pana terminam aluatul.

Ungem cozonacii cu oul amestecat cu laptele si zaharul. Dam la cuptorul incalzit pana se rumeste frumos, cca 60 minute. Lasam sa se raceasca bine dupa care ii putem felia

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: martie 24, 2015