Ultimele

Cozonac cu nuca – fara framantare

Mod de preparare Cozonac cu nuca – fara framantare
Umplutura:
Albusurile se bat spuma cu zaharul la bain-marie.Adaugam nuca,cacaua si esenta.

Drojdia se amesteca cu 1 lingura zahar,4-5 linguri de lapte caldut si o lingura de faina.O lasam deoparte sa creasca putin.
Intr-un bol punem faina,zaharul,galbenusurile,coaja rasa de lamaie.Turnam drojdia,laptele si untul topit.Amestecam cu o lingura sau cu mana pana obtinem un aluat omogen.Totul e gata in 5 min.Acoperim vasul cu un prosop si-l lasam la loc caldut sa creasca. Dupa cum am citit diferite retete ar fi trebuit sa creasca cel putin 4 ore.Apoi lasat la frigider cel putin 12 si abia apoi modelat si copt.Nu am avut timp dupa cum va spuneam,asa ca dupa 3 ore am intins foaia si am intins umplutura de nuca peste.Am rulat cozonacul si l-am pus in tava.L-am lasat sa creasca,nu mai stiu cat ca aveam si altele de facut.Cand a fost crescut,l-am uns cu un galbenus si l-am dat la cuptor.
Cand cozonacul e copt se scoate din tava. Al meu a crapat putin pe margini,dar e foarte bun.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: decembrie 18, 2017