Ultimele

Cozonac cu nuca, cacao si stafide

Mod de preparare
Punem intr-un bol faina si drojdia uscata. Dizolvam zaharul in laptele caldut si il punem peste faina. Adaugam ouale batute usor si esenta. Incepem sa framantam adaugand treptat untul topit. Framantam pana la omogenizarea completa. Il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru bine infainata si framantam pana nu se mai lipeste de maini. Impartim in doua si formam doua bile din aluat.
Pregatim umplutura astfel: Mixam albusurile pana devin ferme, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam cacao, nuca macinata si stafidele pe care le-am hidratat in prealabil cu esenta de rom. amestecam cu o spatula pana la omogenizare.
Intindem o foaie dreptunghiulara de aluat si intindem deasupra umplutura in strat subtire.Rulam strans ca pe o rulada. Vom obtine doua rulouri aproximativ egale.Impletim cele doua rulouri si le asezam in forma de cozonac tapetata cu hartie de copt.
Ungem deasupra cu galbenus de ou batut cu lapte si presaram zahar tos.
Dam la cuptor la foc mediu pentru circa o ora pana ce cozonacul este bine rumenit.Facem un sirop din apa cu zahar si cat cozonacul este fierbinte inca il ungem deasupra ca sa se pastreze fraged mai mult timp.
Pofta buna!

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: februarie 22, 2015