Va prezentam o deliciosa reteta de cozonac de casa.
Ingrediente
[pentru 2 cozonaci]:
1kg faina,
300g zahar,
6 oua,
300ml lapte,
2 cuburi drojdie proaspata,
o lamaie,
250ml ulei,
100g unt,
esenta de rom,
200g nuci pisate,
200g rahat,
200g stafide,
100g cacao,
2 pliculete zahar vanilat
Mod de preparare
Se fierb laptele cu zaharul si coaja de lamaie, iar maiaua se face separat cu putin lapte si putin zahar. Cand laptele a fiert si este caldut se toarna peste faina si se incepe framantarea, se adauga galbenusul framantind mereu, apoi albusurile batute spuma, untul, maiaua si la final uleiul. Se framanta cel putin o jumatate de ora. Se lasa sa creasca acoperit la caldura. Intre timp se face umplutura, se amesteca nucile cu cacao si zaharul vanilat. Se ung si tavile cu ulei. Cand a crescut compozitia se imparte in doua, se intinde o parte se presara nucile, bucati de rahat si stafide, se ruleaza se pune in tava. La fel se procedeaza si cu a doua parte si se da la cuptor la foc mic 40minute.