Ultimele

Cozonac cu cacao si rahat

Retetele tale » Cozonac cu cacao si rahat

Iata o reteta de cozonac cu cacao si rahat foarte usor de preparat.

 

Ingrediente:
1 kg faina
500 ml lapte
4 oua
200 gr zahar
50 gr unt
50 ml ulei
14 gr drojdie uscata sau 50 gr de drojdie proaspata
rahat, cacao
putina sare

 

Mod de preparare:
Se face o maia din drojdie, 1 lingura de faina si 100 ml lapte caldut. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu zaharul si sare pana se albesc. Incalzim laptele si il punem peste galbenusuri. Amestecam bine pana nu se mai simte zaharul.  Adaugam faina treptat pana o incorporam pe toata. Incalzim untul si uleiul si punem cate un pic, pana se incorporeaza tot in aluat,iar acesta nu se mai lipeste. Acoperim aluatul si il lasam la crescut, circa 40-45 de minute, la loc calduros. (eu il pun pe aragaz in timp ce in cuptor am dat drumul la foc).  Jumatate din albusuri le amestecam cu zahar si cacao pana devin ca o crema. Dupa ce acesta a crescut aluatul, se imparte in doua parti. Prima parte se imparte si ea in doua. Pe fiecare se pune din amestecul de cacao si rahat. Se ruleaza si se pun in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina si se lasa sa mai creasca circa 30 de minute. Dupa ce a crescut se unge cu un ou amestecat cu 2 linguri de zahar si se introduce la cuptor circa 40-45 de minute. Se scoate si se lasa la racit un pic, apoi il scoatem din tava.
Pofta buna !

Data articol: aprilie 4, 2012