Iata un desert deosebit: Coronita Regala cu capsuni.
Ingrediente Coronita Regala cu capsuni
blat: 5 galbenusuri, o cana de zahar, 200 g unt sau margarina, o esenta de vanilie, o cana de lapte, doua cani rase de faina, un praf de copt, 2 linguri de cacao
Crema: 3 plicuri cu praf de budinca vanile, 12 linguri de zahar, 1 l de lapte, 50 g unt
Ornare: cca 500 g capsune
Bezea: 6 albusuri, un praf de sare, o cana de zahar, sucul de la o jumatate de lamaie
Mod de preparare Coronita Regala cu capsuni
1. Se mixeaza untul moale, la temperatura camerei, cu cana de zahar, galbenusurile si esenta pana se spumeaza, apoi se toarna cate putin lapte si la urma faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se unge o forma de copt rotunda cu gaura (tip guguluf) cu unt apoi se tapeaza cu faina si se toarna aluatul de mai sus si se lasa sa se coaca, la temperatura potrivita cca 20 de minute.
2. Intre timp se mixeaza albusul cu un praf de sare ai zaharul pana se intareste bine si la sfarsit picuram sucul de lamaie.
3. Dupa 20 de minute se scoate blatul cu cacao si deasupra lui se toarna bezeaua. Eu am pus-o cu posul si se mai lasa cca 5-10 minute, pana se rumeneste usor bezeaua. Se scoate prajitura cu mare grija din forma, se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie blatul pe lung, pe orizontal in doua bucati, dar cu mare atentie sa nu stricam forma bezelei.
4. Se prepara doua plicuri de budinca astfel: se infierbanta 600 ml lapte cu 8 linguri de zahar, apoi se toarna peste praful de budinca, amestecand continuu cu un tel, continuindu-se amestecare pe flacara mica a aragazului, pana ce crema se ingroasa. Se lasa crema 5 minute sa se racoreasca, apoi se adauga cate un cubulet mic de unt, pana ce incorporam tot untul. Aceasta crema inca calda, se toarna cu un pos peste jumatatea de blat de cacao (cel de jos, fara crema) apoi se aseaza un strat din jumatati de capsuni. Deasupra lor se toarna crema fierbinte din cel de al 3-lea plic de budinca, preparat la fel ca celelalte doua, apoi se aseaza deasupra, cu mare grija si jumatatea de blat cu bezea.
Se poate decora si bezeaua de pe lateral, cu jumatati de capsuni. Se da la frigider cca o ora sa intareasca, apoi se taie felii subtiri
Pofta buna!
Incearca si aceata reteta video
Image by Artur Pawlak from Pixabay