Ultimele

Cornuri de Bratislava

Retetele tale » Cornuri de Bratislava
Cornuri de Bratislava

Iata o noua reteta  trimisa de Daniela: Cornuri de Bratislava.

 

Ingrediente Cornuri de Bratislava

ALUAT
600 g faina
50 g zahar pudra
20 g drojdie
200 ml lapte
200 g unt
2 oua
UMPLUTURA
200 g nuca macinata
30 g stafide
coaja rasa de portocala
150 g zahar pudra
150 ml apa
UNS
1 ou

 

Mod de preparare Cornuri de Bratislava


Aluat – dizolvam drojdia in laptele incalzit usor,si lasam la dospit cca 5 min. Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si sarea, adaugam ouale batute, untul topit si racit, laptele si incepem sa framantam un aluat nelipicios. Acoperim si dam coca la rece. Amestecam nuca cu stafidele si coaja de portocala. Amestecam apa cu zaharul si punem pe foc sa fiarba 3 min, turnam treptat siropul fierbinte pestre nuca si omogenizam. Scoatem aluatul de la rece si il impartim in bucati egale.
Luam fiecare bucata o aplatizam si o intindem in forma de elipsoida, punem cate o lingura de umplutura si o intindem. Rulam aluatul si ii dam forma de potcoava. Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt (lasand loc intre ele). Ungem cornurile cu galbenusul de ou si lasam sa se usuce. Inainte de a baga tava la cuptor ungem cornurile cu albusul de ou.
Lasam la cuptor pana se rumenesc frumos.

 

Incearca si aceasta reteta video

Imagine de len ver de la Pixabay

Cuvinte cheie:
Data articol: iulie 8, 2021