Mod de preparare Cornuri cu ciocolata
aluat Cornuri cu ciocolata
Incalzim foarte putin laptele (laptele sa nu depaseasca temperatura corpului. Deci, sa aiba in jur de 35°C). Cand e caldut il luam de pe foc si topim drojdia in el.
Amestecam faina cu zaharul si cu untul, la temperatura camerei, rupt in mici bucatele.
Adaugam si ouale intregi si framantam pana la omogenizare.
Adaugam treptat laptele si amestecam pana il inglobam in aluat. In cazul in care ramane putin lipicios, mai adaugati 1-2 linguri de faina si framantam pana obtinem un aluat compact si elastic.
Punem aluatul la crescut 2 ore, intr-un loc ferit de curenti de aer reci (eu il pun in cuptorul stins dar preincalzit in prealabil pt 20 minute la 40 grade. Creste super frumos si mai repede)
crema Cornuri cu ciocolata
Amestecam faina, zaharul si cacaua apoi adaugam treptat laptele amestecat cu apa si amestecam.
Punem crema pe foc mic si adaugam si ciocolata rupta in bucatele.
Amestecati in aceeasi directie pana se ingroasa. Stingem focul, acoperim crema cu o folie de platic alimentara ( asezata direct pe suprafata cremei) si o lasam sa se raceasca.
Dupa ce aluatul a dospit, il impartim in 3 portii egale. Intindem fiecare portie de aluat pe planul de lucru usor infainat, intr-o foaie groasa de 0,3-0,4 cm. O taiem cu un cutit in triunghiuri, punem o lingurita de crema in partea lata superioara a fiecarui triunghi si o rulam de la baza spre varf.
Le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Le ungem cu un amestec de lapte (1 lingura) si un galbenus si ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pt 15 minute.
Citeste continuarea: 1 2