Cand spui cornulete, spui gustul copilariei. Iata o reteta simpla de Cornulete fragede.
Ingrediente Cornulete fragede
2 oua
o cana lapte
o cana untura ( eu am pus un pachet de margarina ca nu aveam untura)
o jumatate cana zahar
un praf de copt.
un zahar vanilat
un bob de taic ( cam cat o aluna)
faina cat cuprinde
Mod de preparare Cornulete fragede
Se amesteca toate ingedientele pana se face un aluat tare, se fac apoi mingiute de dimensiune potrivita ( mie mi-au iesit 13) si se da la frigider cam o ora apoi se ia cate o mingiuta si se intinde pe masa. Se taie cu cutitul in 10- 12 triunghiuri si apoi in fiecare triunghi se pune rahat sau gem tare (eu am pus gem de gutui) se ruleaza si se pun in tava unsa cu margarina si tapata cu faina (mie mi-au iesit 4 tavi de cornulete )
Se dau la cuptor cam 15-20 minute la foc micut ( nu minim)
Dupa aceea se scot pe platou si se pudreaza cu zahar farin
Pofta buna!!
Incearca si aceasta reteta video
ID 194657271 | Cornulete © Vlad Ispas | Dreamstime.com