Iata un desert usor de preparat, care te duce imediat cu gandul la copilarie: Cornulete cu rahat.
IngredienteCornulete cu rahat
2 oua;
drojdie (o sfera de marimea unei nuci);
1 cana bors;
2 cani zahar pudra;
2 cani untura;
1500 g de faina;
500 g rahat;
sare.
Mod de preparareCornulete cu rahat
Se taie rahatul bucati (cuburi cu latura de 1 cm).
Intr-un castron se freaca 2 oua cu putina sare si cu drojdia.
Se adauga untura care trebuie sa fie moale (topita in prealabil si lasata sa se inchege putin), borsul si faina si se amesteca bine.
Se formeaza cocoloase cu diametrul de 8 cm, se intind pe un tocator mare si se taie triunghiuri isoscele 🙂 , din centru catre exterior, cu baza de 5 cm.
Se aseaza bucatile de rahat aproape de baza, apoi se rasuceste dinspre baza catre varful triunghiului.
Cornuletele astfel rulate se pun in tava si se baga la cuptor la temperatura de 180°C, unde se lasa aproximativ 20 de minute pana capata o culoare galbui-maronie.
Dupa ce se coc, se scot din tava si se dau prin zahar pudra.
Se servesc dupa racire.
Sugestie: Pe langa rahat, cornuletele se pot umple si cu bucati de nuca, dupa preferinta.
Incearca si aceasta reteta video