Oanap85 a trimis o alta reteta delicioasa: Clatite traditionale cu gem de portocale
Ingrediente Clatite traditionale cu gem de portocale
– gem/dulceata de portocale
– 2 oua
– 60 gr faina
– 15 ml rom
– 250 ml lapte
– 15 ml ulei
– zahar vanilat
Mod de preparare Clatite traditionale cu gem de portocale
Intr-o cratita se amesteca galbenusurile, romul, uleiul, 50 ml lapte, dupa ce s-au amestecat bine se adauga faina si se freaca cu dosul lingurii pe marginea cratitei pana cand compozitia nu mai are cocoloase, se adauga si restul de lapte, cate putin pana se dilueaza compozitia. Albusurile se bat spuma tare si se adauga in compozitie si apoi se amesteca cu un polonic. Clatitele vor fi foarte fragede. Dupa ce s-a infierbantat tigaia se pune ulei si apoi cate 1/2 de polonic de compozitie, dar nu direct pe flacara si compozitia nu se toarna intr-un singur loc ci circular. Dupa ce clatitele s-au copt se umple cu dulceata de portocale, le puteti impaturi si in 4, si pudrate cu zahar vanilat.
Incearca si aceasta reteta video