Iata o reteta deliciosa de clatite.
Ingrediente Clatite cu lapte si apa minerala
125 grame de făină (1 pahar)
2 ouă
120 ml lapte (o jumătate de pahar)
120 ml apă, apă minerală sau sifon (o jumătate de pahar)
30 grame unt topit (2 linguri)
un praf de sare
putin ulei
Mod de preparare Clatite cu lapte si apa minerala
Amestecaţi ouăle cu făina, într-un bol adânc, cu ajutorul unui tel. Adăugaţi treptat laptele şi apa. La final adăugaţi sarea şi untul şi amestecaţi până când obţineţi un aluat subţire şi cremos.
Încingeţi o tigaie – de preferinţă teflonată – la foc mediu. Ungeţi-o cu puţin ulei şi adăugaţi un polonic mic de aluat . Rotiţi din încheietura mâinii, în sens circular, pentru ca aluatul să se distribuie uniform pe toată suprafaţa tigăii.
După aproximativ 2 minute desprindeţi marginile clătitei cu ajutorul unei spatule şi întoarceţi-o. Coaceţi-o şi pe cealaltă parte timp de aproximativ un minut.
Continuaţi la fel cu celelalte clătite.
Le puteti umple cu orice tip de gem sau crema de vanilie.
Imagine de RitaE de la Pixabay