Ciocolata de casa cu nuci, alune si migdale

11 mai 2020,

Va propun o reteta simpla, dar delicioasa cu care sa va incantati familia intr-o zi de duminica in care vreti sa ii surprindeti cu “ceva bun”: Ciocolata de casa cu nuci, alune si migdale

INGREDIENTE Ciocolata de casa cu nuci, alune si migdale

–         500 g lapte praf;

–         1 pachet unt;

–         3 linguri cacao;

–         150g alune / nuci / migdale;

–         1 kg zahar;

–         1 ceasca mare apa.

MOD DE PREPARARE Ciocolata de casa cu nuci, alune si migdale

Se pune o  ceasca de apa intr-un ceaun  de tuci (sau alt recipient in care sa nu se lipeasca compozitia) si zaharul. Se pun pe foc, lasandu-se sa se topeasca. Apoi se adauga untul si se lasa si acesta  sa se topeasca. Cand incepe sa bolboroseasca, se pune laptele praf. Se amesteca cu o lingura de lemn la foc mic, in continuu, pentru a se evita formarea cocoloaselor.

Se adauga cacao si, dupa preferinta, nuci, alune sau migdale. Pentru un plus de gust, nucile (alunele sau migdalele) se pot praji putin in tigaie sau in cuptorul cu microunde (aproximativ 30 de secunde).

Tava se unge bine cu ulei. Se pune compozitia in tava si se lasa sa se intareasca, dupa care se taie bucati.

Asta e tot!

Nu este greu de facut, nici prea costisitoare, iar la noi in familie, cand se face ciocolata de casa, simtim ca este sarbatoare cu adevarat. A devenit un fel de traditie sa avem ca desert ciocolata de casa de Paste, Craciun si Revelion!

Sper sa va placa si voua!

Va urez “Pofta buna!” si “Un Paste fericit!”

Photo by lucas mendes from Pexels

Cuvinte cheie: , , , , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita
minimax