Ciocolată de casă

09 februarie 2014,

Ciocolată de casă! Ce ne aminteste cel mai mult de copilarie? Evident, si raspund fara sa ma gandesc prea mult, ciocolata pregatita de mama. Era cea mai buna ciocolata!!! chiar si astazi, desi de la ea am invatat sa o pregatesc, parca tot mai buna era cea pregatita de mama mea.
Astazi, cu mare drag, o voi pregati pentru piticutii din familia mea.

Pst!! Si voi o puteti urmari in filmuletul alaturat!!!

 

Ingrediente Ciocolată de casă
250 gr lapte praf
100 gr cacao
150 ml apă
500 gr zahăr
150 gr unt
Esenţă de Rom
Stafide (nuci, alune…)

 

Mod de preparare Ciocolată de casă

Cum preparăm? Simplu, dar cu mici secrete pe care vi le vom dezvalui in cele ce urmează.

Se pune zahărul cu apa pe foc, şi se fierbe până când se leaga bine (cam 10 min) (secretul: până când se face aţe).
Între timp, cât siropul este pe foc, laptele praf şi cacaoa, se trec prin sita şi se amestecă bine.
Apoi se pune untul în siropul nostru şi se mai lasă puţin la clocotit, după care se ia de pe foc şi se adaugă peste ingredientele noastre uscate.
Se amesteca bine şi se aromatizează cu esenţă de rom, se adaugă stafidele.
Secret: în etapa aceasta trebuie să se lucreze repede!!!! Se rătoarnă compoziţia fierbinte în tăvi (recipiente) unse bine şi în care s-a aşezat hârtie de copt.
Se pun tavile în frigider (2-3 ore), sau daca sunteţi nerăbdători, în congelator (1 ora).
Astfel ciocolata noastră de casa este gata.

Vă sugerăm să încercaţi să o faceţi şi voi, chiar merită!!!

 

Urmariti video aici

 

 

Mai multe retete gustoase gasiti aici.

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita