Chec simplu

02 septembrie 2019,
Chec simplu

Iata o reteta de chec simplu de preparat.

Ingrediente Chec simplu


-300 g faina
-2 oua
-100 g margarina
-70 ml ulei
-250 g zahar pudra
-1 zahar vanilat
– 1 pliculet praf de copt

 

 

 


Mod de preparare Chec simplu

Separam galbenusurile de albus, amestecam galbenusurile cu 250 g zahar pudra pana se incorporeaza zaharul apoi punem 2 linguri de apa rece si amestecam pana compozitia devine alba si nu se mai simte zaharul.

Adaugam zaharul vanilat, margarina , uleiul si amestecam pana se incorporeaza totul bine, apoi punem praful de copt si faina putin cate putin.

Adaugam albusurile batute spuma (la mana) – eu le-am batut cu telul de la mixer – si amestecam usor prin rasturnare (cu o lingura sau furculita).

Punem hartie de copt intr-o tava, ungem pe deasupra cu margarina si tapetam cu faina si turnam compozitia peste tot in tava.

Bagam la cuptor preincalzit  si peste 30 de minute verificam cu o scobitoare daca mai trebuie sa stea (in medie dureaza cam 40 de minute).
Tava se pune la mijlocul cuptorului pentru a se coace uniform. Cuptorul nu trebuie deschis 30 de minute, iese foarte pufos si e foarte simplu de facut.

Cuvinte cheie: , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita