Abetina a trimis o reteta minunata de Budinca la cuptor cu paste.
Ingrediente Budinca la cuptor cu paste
500 gr. paste fainoase ( spaghetti Baneasa) ,
1 kg. branza dulce de vaci,
500 ml. lapte dulce,
200 gr.smantana,
4 oua,
o esenta de rom,
coaja de la o lamaie si coaja de la o limes,
100 gr. stafide,
8 linguri de zahar,
frucetele de la un compot de ananas
Mod de preparare Budinca la cuptor cu paste
Se pune apa intr-un vas la fiert si cand apa clocoteste rupem pastele in doua, trei bucati si le dam drumul in apa clocotita, le lasam sa fiarba 8 minute. Apoi le turnam intr-un strecator si le clatim cu apa rece, le lasam la scurs cateva minute si le punem intr-un vas. Framantam bine branza si o mestecam cu zahar, cu laptele dulce, smantana, cu coaja de lamaie si limes, cu esenta, si stafide si le punem peste paste, le amestecam bine si le turnam intr-o tava, peste compozitie adaugam fructele de la compotul de ananas si dam tava la cuptorul incins la foc potrivit cam o ora. Cand sunt gata, scoatem tava si lasam sa se raceasca si apoi taiem bucati cam cat dorim noi de mari, le ornam cu felii de portocale si limes.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video