Ultimele

Briose cu nesquik

Retetele tale » Briose cu nesquik

Dedi  a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Briose cu nesquik. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro.

 

 

Ingrediente

Pentru briose
200 grame zahar
115 grame unt
2 oua
1 plic zahar vanilat
2 lingurite praf de copt
1 varf de lingurita de sare
180 grame faina
85 ml lapte
3 linguri nesquik

Pentru frosting:
200 ml frisca lichida
300 g ciocolata alba
colorant

 

 

Mod de preparare
Amestecam intr-un bol ingredientele uscate: faina, praful de copt, praful de nesquik, cacao si sarea.
Intr-un alt bol mixam untul (aflat la temperatura camerei) cu zaharul pentru cateva minute.
Adaugam ouale pe rand si vanilia, mixand continuu pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam peste compozitia de unt ingredientele solide si mixam in continuare, pana la omogenizare.
Adaugam apoi laptele incet, mixand din nou pana la omogenizare.
Punem compozitia in tava pentru muffins tapetata cu hartiute pentu briose
Umplem doar 3/4 din hartiuta de muffin, pentru ca vor creste.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 20 de minute (si nu mai mult).

 

Frostingul:
Topim la bain-marie frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucati.
Lasam sa se raceasca si dam la frigider peste noapte (sau minim 5-6 ore).
Lasam sa se raceasca pe un gratar inainte de a le pune frostingul.
Este recomandat sa il facem de seara iar dimineata il mixam 1-2 minute cu mixerul, eventual putem sa punem si colorant apoi punem compozitia in posh si ornam cupcakes-urile dupa ce s-au racit.

Cuvinte cheie:
Data articol: martie 18, 2014