Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Elenita: Briose. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.
Ingrediente
250 gr faina
150 gr zahar
1 lingurita praf de copt
1 ou
200 ml lapte
110 gr de unt topit
un praf de sare, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie
2 linguri fulgi de ciocolata
Pentru decor
200 gr mascarpone, 150 ml frisca
80 gr zahar pudra
2,3 picaturi esenta de vanilie
10 capsune
Mod de preparare
Se amesteca intr-un vas cu o lingura faina, zaharul praful de copt şi sare.
Intr-un alt vas, amestecaţi laptele călduţ, untul pe care l-am topit, coaja de lamaie, esenţa de vanilie şi oul. Amestecaţi-le bine tot cu un tel. Adaugam apoi ingredientele umede peste cele uscate şi amestecaţi-le uşor pentru a se combina si spre final incorporam si fulgi de ciocolata .In tava de briose punem hartiute si adaugam compozitia insa nu le umplem ochi lasam asa loc de un deget.Introduceţi brioşele la cuptor pentru 15-20 de minute. Dupa 15 minutele vom verifica briosele cu o scobitoare. Dacă scobitoarea introdusă în aluat iese curată, fără urme de aluat, brioşele sunt coapte.
Cu un mixer electric la viteza medie, se bate frișca. Într-un alt castron, amestecam împreună brânza mascarpone şi zahărul pudră până se omogenizează.Cand crema e gata folosim pt ornat un pos sau o siringa deasupra adaugam cate o capsunica.
In loc de fulgi de ciocolata putem folosi si capsune.
Pofta mare!