Iata un desert aspectuos: bobite cu martipan si alune de padure.
Ingrediente Bobite cu martipan si alune de padure
100 gr alune de padure,
150 gr biscuiti cu vanilie,
200 gr resturi din blat de cacao,
4 piscoturi de sampanie,
100 gr unt,
1 lg zahar brun,
100 gr ciocolata alba,
100 gr ciocolata cu alune,
2 lg pudra de roscove,
esenta de rom,
200 gr martipan,
100 gr alune maruntite,
Mod de preparare Bobite cu martipan si alune de padure
Alunele se maruntesc in robot impreuna cu resturile de blat, biscuitii, piscoturile, zaharul pudra de roscove. Peste compozitia obtinuta adaugam ciocolata topita mixata impreuna cu untul. Se aromatizeaza cu rom dupa care introducem la frigider pentru 20 minute.
Se formeaza bobite in interorul carora punem bombite de martipan dupa care trecem fiecare bobita prin alune maruntite .
Se pastreaza la frigider inainte de a fi servite .
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Jarmo Larsen de la Pixabay