Iata un desert savuros si usor de preparat: Bascute cu branza.
Ingrediente Bascute cu branza
aluat:
800 g faina
400 ml lapte
2 oua
50 g drojdie
o lingura zahar
50 ml ulei
Umplutura cu branza :
500 g branza de vaci
4 oua
coaja de la o lamaie
150 g zahar
stafide
sare
ou – pt uns
Mod de preparare Bascute cu branza
Omogenizam bine ingredientele pt aluat, laptele, ouale, zaharul, uleiul, apoi faina treptat si drojdia. Obtinem o coca, pe care o lasam 1 ora la dospit. Apoi o portionam si formam bilute care se pun in tava pe hartie de copt si le mai lasam putin la crescut.
In timpul acesta, amestecam branza cu ouale, zaharul, coaja de lamaie, esenta, stafidele si un praf sare. Dupa ce au crescut se apasa fiecare biluta cu fundul unui pahar, iar in locul format se pune compozitia de branza. Se ung bascutele cu ou si se dau la cuptor.
Pofta buna, sunt deosebit de gustoase atat caldute cat si reci!
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Zozz_ de la Pixabay