Baclava turceasca

03 ianuarie 2020,
Baclava turceasca

Va prezentam un desert oriental extrem de savuros: Baclava turceasca.

Ingrediente Baclava turceasca

1 sul foaie placinta

200 g fistic (sau nuci macinate)

30 g pesmet

Siropul:

300 g  zahar

o lamaie, 250 ml apa

Mod de preparare Baclava turceasca

Intr-o tava unsa cu unt se asaza o foaie de aluat care se unge cu unt, se asaza apoi alte 2 foi, unse ca sa nu se lipeasca. La a treia foaie se presara fisticul sau nucile amestecate cu pesmet. Peste ele se asaza alte sase foi unse, apoi se pune fistic sau nuca amestecata cu pesmet. Apoi alte 2-3 foi. Se lasa la rece 30 min, apoi se taie patratele cu un cutit bine ascutit. Tava se introduce in cuptor.

Pentru sirop: Zaharul, dupa ce s-a dizolvat in 1/4 apa, se fierbe 2-3 min. Cand se ia de pe foc se adauga restul de zahar si zeama de lamaie. Cand se scoate tava de la cuptor se stropeste imediat cu siropul caldut. Se presara deasupra fistic sau nuca. Serviti cu placere!

Imagine de Baklava7_de de la Pixabay

Cuvinte cheie: , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita