Va prezentam un desert oriental extrem de savuros: Baclava turceasca.
Ingrediente Baclava turceasca
1 sul foaie placinta
200 g fistic (sau nuci macinate)
30 g pesmet
Siropul:
300 g zahar
o lamaie, 250 ml apa
Mod de preparare Baclava turceasca
Intr-o tava unsa cu unt se asaza o foaie de aluat care se unge cu unt, se asaza apoi alte 2 foi, unse ca sa nu se lipeasca. La a treia foaie se presara fisticul sau nucile amestecate cu pesmet. Peste ele se asaza alte sase foi unse, apoi se pune fistic sau nuca amestecata cu pesmet. Apoi alte 2-3 foi. Se lasa la rece 30 min, apoi se taie patratele cu un cutit bine ascutit. Tava se introduce in cuptor.
Pentru sirop: Zaharul, dupa ce s-a dizolvat in 1/4 apa, se fierbe 2-3 min. Cand se ia de pe foc se adauga restul de zahar si zeama de lamaie. Cand se scoate tava de la cuptor se stropeste imediat cu siropul caldut. Se presara deasupra fistic sau nuca. Serviti cu placere!
Incearca si aceasta reteta video