Desi mai e mult pana la iarna, poti incepe cu pregatirea zarzavatului pentru ciorbe.
Ingrediente Zarzavat pentru ciorbe
6 kg rosii
2 kg morcov
500 gr pastarnac
3 legaturi de telina
4 kg ardei kapia
2 radacini telina
5 legaturi patrunjel
3 legaturi leustean
10 linguri sare gronjoasa neiodata
1 lingura conservant.
Mod de preparare Zarzavat pentru ciorbe
Legumele se pala bine,si curata. Se taie ardeii, rosiile cubulete mici,morcovul se da prin razatoarea mare, la fel si pastarnacul, telina (radacini). Verdeata se taie marunt, se amesteca toate, cu sarea, cu conservantul, se mai amesteca din cand in cand, ca sa isi ia sare toate legumele, se lasa 1 zi sa fiarba putin, dupa care se baga in sticlute, se inchid bine capacele si cu ele la boxa.
Portia de sare grunjoasa este de 250 gr sare la 1 kg zarzavat.
Incearca si aceasta reteta video
foto: depositphotos.com