E toamna, e timpul prepararii conservelor. Nimic nu se compara cu o varza rosie cu otet, in toiul iernii alaturi de o friptura savuroasa!
Ingrediente Varza rosie cu otet
varza rosie bine indesata
1 l otet de vin
sare, piper, hrean,
1-2 foi de dafin, boabe de mustar
Mod de preparare Varza rosie cu otet
Cureti varza de eventualele frunze palite sau atacate. O toci fideluta si o amesteci usor cu un praf de sare grunjoasa, de muraturi.
Faci apoi o compozitie din otet, o lingura de sare, 1 cana cu apa, cateva foi se dafin. Punem varza in borcane si completam cu lichidul fiert si racit. Deasupra punem 2-3 crengute de hrean, boabe de piper si cateva boabe de mustar. Sigilam si dam la rece, la pastrat pentru iarna. Daca ne ramane otet il punem in sticle si-l pastram pentru urmatoarele conserve.
Incearca si aceasta reteta video