Sfecla rosie la borcan

06 septembrie 2018,
Sfecla rosie la borcan

E sezonul muraturilor si al pregatirilor pentru iarna. Iata o reteta foarte simplu de preparat: sfecla rosie la borcan.

 

Ingrediente Sfecla rosie la borcan

Sfecla rosie, otet, zahar, sare

 

Mod de preparare Sfecla rosie la borcan

Se curata sfecla de coaja,se spala si se taie diverse forme (dupa preferinte). Se pune apoi in borcane.
Separat se face un amestec din apa, o cescuta de otet (50 gr), o lingurita sare si o lingura zahar (aceasta este compozitia pentru un sigur borcan)
Se toarna amestecul peste sfecla, se inchide bine capacul si se pun la sterilizat intr-o oala.

Se sterelizeaza timp de 15 min., dupa care se opreste focul si se lasa borcanele in apa in care au fiert pana a doua zi.
Se poate servi ca garnitura la friptura.

 

Pofta buna!

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita