Ultimele

Gogosari in sos tomat. Un deliciu pentru toamna

Retetele tale » Gogosari in sos tomat. Un deliciu pentru toamna
Gogosari in sos tomat

Iata o noua reteta pentru muraturi: gogosari in sos tomat.

 

Ingrediente Gogosari in sos tomat

5 kg gogosari
Pentru sos:
500 ml otet
500 ml ulei
500 g zahar
800 g pasta de tomate
o lingura rasa cu sare
o lingurita cu piper macinat
3-4 foi de dafin

 

Mod de preparare Gogosari in sos tomat

Spalam gogosarii, ii curatam de seminte, apoi ii taiem fasii groase cam de un deget.
Intr-o cratita mare (de preferat una care stiti ca nu lipeste), la foc potrivit, punem tote ingredientele pentru sos si amestecam continuu pana da in cateva clocote. Adaugam gogosarii si mai lasam pe foc pana sosul ii acopera (10-15 minute). Punem compozitia in borcanele spalate si bine uscate, apoi acoperim borcanele cu folie alimentara si punem capacele cat sunt inca fierbinti.
Nu este nevoie sa sterilizam.

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: octombrie 2, 2020