Asa cum toamna se lauda cu roadele sale bogate, gospodinele se lauda cu camara plina de bunatati pentru iarna. Si daca vreti ca familia si musafirii sa va admire acriturile, va recomandam o reteta de muraturi gasita in Caietul de retete al prietenei noastre Violeta Postolache.
Ingrediente Muraturi asortate
Iata de ce aveti nevoie:
1 capatana conopida
1/2 kg gogosari
1/2 kg ardei capia
1/2 kg morcov
frunze telina
boabe de mustar
apa, sare
Mod de preparare Muraturi asortate
Desfacem buchetelele de conopida. Gogosarii si ardeii capia le scoatem cotoarele si ii taiem in patru.Morcovul in curatam si il taiem bastonase.
Le asezam pe toate intr-un borcan cu gura larga alternand straturile. Punem si frunzele de conopida si semintele de mustar.
Intr-o oala punem la fiert apa cu sarea. Eu pun la 1 l de apa o lingura de sare. Turnam fierbinte peste muraturi, lasam sa se raceasca complet apoi capsam borcanul si il punem in camara.
Mai multe retete gasiti in Caietul cu retete.
Incearca si aceata reteta video